Gürkan Kubilay Haşimato Diyeti birçok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konular arasındadır. Haşimato hastalığı mevcut olan kişilerin beslenmeleri sırasında ilk sırada glüten içeriği yasak olurken bazı tahıllar gibi kurubaklagiller, şeker ve süt ürünlerinin hayattan çıkarılması gerekir.
Genel olarak fazla miktarda salata ve arkasından meyve tüketimi önerilirken, bağışıklık sistemimizin daha güçlü bir halde olması için haşimato hastalarında bu diyetin uygulanması gerekir. Özellikle tiroid bezinin daha iyi bir şekilde çalışabilmesi için, günlük beslenmenizde dikkat etmemiz gereken birçok detay vardır. Bu hastaların t3 ve t4 hormonları üzerinde farklı sorunlar meydana gelebileceği için en çok da akşamları yemek hafif olmalıdır kısmına dikkat etmeleri gerekir.
https://www.youtube.com/watch?v=zJKZ-srtGtQ&pp=ygUgR8O8cmthbiBLdWJpbGF5IEhhxZ9pbWF0byBEaXlldGk%3D
Günde en fazla tüketebilecekleri miktar 8 bardak su olurken kahvaltıda meyve veya meyve suyu yağsız süt veya yoğurt gibi ürünlerin verilme oranlarına dikkat edilmesi gerekir.
Hormon oranları yüksek olan kişilerde doktor kontrolünde uygulanması gereken diyet listesi için Gürkan Kubilay farklı bir bakış açısı geliştirerek bu hastalıkla mücadele eden kişilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında bilgi vermiştir. Daha çok tam tahıllar gibi içeriklerin yer aldığı gıdaların yanı sıra, brüksel lahanası, haşimato hastalığında gerekli görülen besinler arasındadır. Bunlara ek olarak yaban mersini, et tavuk, tam buğday ekmeği kuru baklagil balık, sebze et ve yoğurt yenmelidir kısmı da göz ardı edilmemelidir.
Haşimato Diyeti Nasıl Yapılır?
Haşimato diyeti uygulanması sırasında diyet listesi içerisinde yasaklı olan gıdalara çok dikkat etmek gerekir. Bir yandan tiroid hormonlarının düzenlenmesi için özenle hazırlanan listede hangi gıda yasaksa bu hastalıkla mücadele eden kişilerin sağlıkları için uzak durması gerekir. Tabi ki yasak olan gıdalar gibi bir yandan hastalık için daha iyi gelen besinler de vardır.
Haşimato diyet listesi içerisinde verilen bazı etkenler;
- Arıtılmış içme suyunun kullanılması
- Tuz kullanımlarının azaltılması
- Yeşil yapraklı sebze kullanımına özen gösterilmesi
- Selenyum takviyelerinin alınması
- Metabolizma dostu olmasından dolayı yeşil çay kullanımı
- Tam tahıllı yiyecek tüketim oranları gibi faktörlere dikkat etmek gerekir.