Kakül Modelleri

Kakül Modelleri

Kakül her yüz tipine uygun olmasa da birçok kişi tarafından şık duruşu ile tercih edilmektedir. Kakül modelleri 7 farklı çeşide sahiptir. Bu kakül modelleri şöyledir;

  • Mikro Kakül.
  • Perde Kakül.
  • Üçgen Kakül.
  • Düz ve Geniş Kakül.
  • Kıvırcık Kakül.
  • Pixie Kakül.
  • Volümlü Kakül.
  • dalgalı Kakül.

Mikro Kakül

Kaşların 1 cm üstünde yer alan kakül çeşidine mikro kakül denilmektedir. Tarihte ilk kez Bettie Page ve Audrey Hepburn gibi yıldızlar, 1950’lerde bu riskli kesimi kullanmışlar ve moda haline getirmişlerdir. Saç uzmanları bu saç tipinin her yüzde ve renkteki insana yakışacağı düşüncesindedirler.

Perde Kakül

Perde kakül kesimi yüzü ortadan ikiye ayırmakta ve uzunluğu gözlere kadar uzanmaktadır. Diğer kakül modellerine göre daha kolay kullanıma sahip olan bu kakül stili salaş bir şekilde de kullanabilmektedir.

Üçgen Kakül

Alnı küçük olan kişilerin daha fazla tercih ettiği üçgen kakül uzun kesimiyle mükemmel bir görüntü sağlamaktadır.

Kakül Modelleri

Düz ve Geniş Kakül

Diğer kakül kesimlerine oranla daha uzun, sert ve kalın olduğundan dolayı bakımı zordur. Düz ve geniş kakül yüz tipi uygun olanlar için en güzel kakül kesimlerinde biridir.

İlginizi Çekebilir: En İyi Vajinal Mantar İlacı

Kıvırcık Kakül

1980’lerin saç modasına damgasını vuran bu saç kesimi son yıllarda popülerliğini yeniden kazandı. kıvırcık kaküllerini kuru iken düzeltmenizi önerilmektedir çünkü ıslakken düzeltmek pek kolay olmayacaktır.

Pixie Kakül

Maskülen bir saç kesiminin İçinde bulunan bu kakül herkesin cesaret edemeyeceği bir saç şeklidir. Kendinden kakülü olan bu seç kesimi olan pixie kakül bir zamanların en önemli sanatçısı Audrey Hepburn ile özdeşleşmişti.

Volümlü Kakül

Volümlü kakül 1990’ların en popüler kakül modellerinden birisiydi.

Dalgalı Kahkül

Dalgalı kakül tercihi daha çok kalın saçlara sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bunun nedeni bu kakül modeli ile kalın saçlar daha parlak ve modern gözükmektedir. Dalgalo kakül modeli genellikle alnın bölgesini kapatmaktadır fakat diğer kesimler gibi sert bir çizgisi bulunmamaktadır. Normalden daha kalın saçlara sahip olan kişiler, alnını tam olarak kaybetmeden, saçlarını inceltmek için dalgalı bir kesim kullanılabilir.

 

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık