Parmakla Hamilelik Testi

Parmakla Hamilelik Testi

Parmakla hamilelik testi, eskiden modern hamilelik testlerinin yaygın olmadığı dönemlerde uygulanmakta olan bugünlerde pek tercih edilmeyen bir hamilelik testidir. Hamile olabilme ihtimali taşıyan bir kadın hamile olup olmadığını öğrenmek için ebeye başvurmaktadır. Ebe parmakla hamilelik testi ya da elle hamilelik testi olarak da adlandırılan bu testi uygulamaktaydı.

Parmakla Hamilelik Testi

Parmakla Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Parmakla hamilelik testi yapımı aşamasında bazı adımlar uygulanmaktadır. Bu adımlar sırasıyla şöyledir;

  • İlk olarak testi uygulayacak kişi ellerini sabunla yıkayarak temizlemeli ve temiz bir havlu ile kurulamalıdır.
  • Daha sonra orta parmağını vajinanın içine yavaşça ve tamamen sokmaktadır.
  • Eğer parmağa sert bir yapı olan rahim geliyorsa rahim aşağı inmiş demektir. Bu da kişinin adet olacağı yani hamile olmadığı anlamına gelmektedir.
  • Eğer parmağa sert bir yapı gelmiyorsa rahim yukarı çıkmış demektir. Bu da kişinin hamile olduğu anlamına gelmektedir.

Ebeler bu adımları takip ederek eski usul hamilelik testi olan parmakla hamilelik testini uygulamaktadır.  Parmakla hamilelik testi ne kadar bilimsel bir yöntem olmasa da yapılan araştırmalar sonucunda kadınlar ilk önce bu yöntemi denemişler ve daha sonra da modern gebelik testlerini uygulamışlardır. Sonuç olarak bu yönteminin %95 oranında doğru çıktığı gözlemlenmiştir. Birçok kişi parmakla hamilelik testinden mikrop kapar mıyım diye düşünmektedir ancak bu yöntemi uygulayacak kişilerin ellerini iyi şekilde dezenfekte etmesi bu riski büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle bu testi yaptırmanızda herhangi bir sakınca görülmemekle birlikte yine de kesin sonuçlar elde etmek için uzman bir doktora başvurularak hastanede kan testi yaptırmalısınız.

İlginizi Çekebilir: Elif İsminin Anlamı

Parmakla Hamilelik Testi Güvenilir Sonuç Verir Mi?

Peki elle hamilelik testi ya da parmak ile hamilelik testi güvenilir sonuç verir mi? Bu yöntem eski zamanlarda ne kadar kullanılıyor olsa da bu testin sonucu her zaman güvenilir sonuçlar vermeyebilir. Kontrolü sağlayan doktor ya da ebenin hissine kalmış bir durum olduğundan yanılma payı son derece yüksek olabilmektedir. Eğer testte kişi hamile olduğu halde hamile olmadığı gibi bir sonuç ile karşı karşıya kalırsa bazen istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir veya aynı şekilde hamile olmayan bir bayana hamile olduğu söylenirse kişi sıkıntı yaşayabilir.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık