1. Anasayfa
  2. Sağlık

1200 Kalorilik İnsülin Direnci Diyeti

1200 Kalorilik İnsülin Direnci Diyeti
1200 Kalorilik İnsülin Direnci Diyeti
0

1200 Kalorilik İnsülin Direnci Diyeti olarak da bilinen bu diyet daha çok sağlık sorunları ile yüz yüze olan bireylerin sağlıklarını toparlamaları için doktorlar tarafından önerilmektedir. Doktorlar kilo verme sürecine de yardımcı olan gi diyetinin yani glisemik indeks diyeti olarak da bilinen diyetin insülin direncidir diye önermektedir. Bu yüzden de insülin direnci diyeti olarak da bilinmektedir.

Diyet sırasında bireylerin yeme isteği daha çok hazırlanan diyeti listesi ile beraber dengelenir. Daha çok gün içerisinde 8 su bardağı içerek kan şekerinde dengelemeler yaparak şeker hastalığının insülin direnci için diyet ile ortadan kaldırılmasına etki eder.

Bir yandan da en etkili insülin direnci diyeti olarak bilinen bu yöntem birçok kişinin sağlık sorunlarını geride bırakmaları için en etkili olan yöntem olarak gözlenir.

1200 Kalorilik İnsülin Direnci Diyeti Nasıl Yapılır?

Glisemik indeks için yapılan ve daha çok tam tahıl ile olan ürünlerden destek alınmasından ötürü insülin direnci olan herkese önerilmektedir.

Bireyler yemeklerden sonra bile anında açlık hissi hissetmelerinden ötürü bu tarz destekler almaları gerekir. Genel olarak düşük glisemik indeksli olan bu diyetler sayesinde bireyler sorun yaşamadan normal hayatlarına dönebilirler.

Her diyet listesinde olduğu gibi bu diyet listesinde de beyaz un tamamen yasak olan ürünlerden bir tanesidir. Çünkü insülin direncini tamamen alt üst edecek düzeylerde olan beyaz ekmeğin diyetlerde yer alması istenen başarıların elde edilememesi için neden olmaktadır.

Bir yandan da diyet içerisinde ara öğün her ne olursa olsun aksatılmamasına da özen göstermek gerekir. Diyete giren kişiler kendi kilolarına uygun bir şekilde olsa bile ortalama olarak ince olarak 2 dilim tam buğday ekmekleri tüketmeleri gerekir. Fakat her ne olursa olsun beyaz undan yapılan ekmeklerden uzak durmak gerekir.

Bu süreçlerde doktor sadece un değil bir yandan da şeker ve tuzdan da uzak kalmayı önermektedir. Birçok kişi kendileri için en uygun olan yöntemleri seçerek bu diyet listesi sayesinde sağlıklarına daha hızlı ve rahat bir şekilde kavuşabilmektedir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir