1. Anasayfa
  2. Yaşam

Dar Balkon Dekorasyonu

Dar Balkon Dekorasyonu
Dar Balkon Dekorasyonu
0

Evlerimizde bulunan balkonlar, her zaman önemli olmuştur. Çünkü hem evde hem dışarıdasınız gibi bir durum oluşturmaktadır. Balkona çıkılarak, temiz hava alınabilir ve bu durumun hazzı da bir başkadır. Bu yüzden de balkonların dekorasyonu da çok önemlidir. Dar bir balkonu dekore etmek için de dar balkon dekorasyonu araştırılmaktadır.

Balkonlarda çeşit çeşit yapıları bulunmaktadır. Bazı balkonların boyu uzun eni genişken bazı balkonların boyu kısa eni uzundur bazı balkonlarda dar bir yapıya sahiptir. Tüm bu balkon tiplerinin de farklı şekilde dekorasyonu bulunmaktadır. Çünkü her eşya da her balkona sığmamaktadır. Balkon dekorasyonunu yapmadan önce nasıl bir balkon istenildiğine karar verilmeli ve güzel bir araştırmadan sonra verilen kararlara göre bir plan oluşturulmalıdır.

Dar Balkon Dekorasyonu
Dar Balkon Dekorasyonu

Uzun ve Dar Balkon Dekorasyonu

Birçok çeşidi bulunan balkonların birçok kullanım çeşidi bulunmaktadır. Uzun ve dar balkon dekorasyonu da bu kullanım çeşitlerinden biridir.

Bir balkonu dekora ederken ilk düşünülen şey koltuk ya da sandalyelerdir. Uzun ve dar balkonlarda da bu koltuk ya da sandalyelerin kullanışlı olması gerekmektedir. Katlanabilir olabilir ya da küçük olabilir. Dar balkon için koltuk böyle olmalıdır ki balkon da koltuk dışında diğer malzemelere de yer kalsın.

Kullanılacak renklerin de açık renk olması uzun ve dar balkonu daha rahat ve ferah gösterecektir. Bu yüzden de kullanılacak koltuk, masa gibi eşyalar açık renkte tercih edilmelidir.

İlginizi Çekebilir: 6 Aylık Mama Tarifleri 

Küçük Balkonlara Pratik Çözümler

Küçük balkonları dekore etmek oldukça zordur. Hem rahat edebileceğiniz hem de çok sıkmayacak eşyalar kullanılmalıdır. Bu yüzden de küçük balkonlara pratik çözümler şu şekilde sıralanabilir;

  • Konforlu ve açık kapanabilir sandalyeler kullanın
  • Zarif mobilyalar ile tek kişilik bir dinlenme alanı oluşturun
  • Balkonunuz bir köşesini yeşillendirin
  • Sadece bir salıncak koyabilirsiniz
  • Eşyaları duvara dayayın
  • Doğru aydınlatmalar kullanın

Çözümler ile küçük balkonunuzu kendiniz için güzel bir yaşam haline getirebilirsiniz. Ayrıca olarak da masa kullanımı olarak demirliklere takılan masaları kullanabilirsiniz. Ve balkonunuzu küçük ayrıntılara dikkat ederek, güzel bir ortama dönüştürebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir