Saneloc, metoprolol adı verilen etkin bir maddeye sahip olan bir ilaçtır. Saneloc genel olarak kalp çarpıntısı, kalp yetmezliği ve yüksek kan basıncı gibi durumları düzeltmek amacıyla kullanılmaktadır.
Aynı zamanda Saneloc göğüs ağrısını engellemek için de tercih edildiği gibi bazı doktorlar tarafından kalp aktivitesinin düzensiz olması anlamına gelen aritmi durumu içinde kullanılmaktadır.
Saneloc genel olarak 50 miligram etken madde içermekte ve 20, 30 ya da 90 tane olmak üzere değişik ambalajlarda satılmaktadır. Saneloc reçete ile alınması gereken bir ilaç olduğundan mutlaka öncesinde uzman bir doktordan görüş alınmalıdır.
Saneloc isimli ilacı kullanan pek çok kişi bulunmaktadır. Saneloc kullananlar yorumları ise genel olarak şöyledir;
“Çarpıntım için kullanmaya başladığım bir ilaçtı fakat çarpıntısı artırdığı için bıraktım.”
“Kalp krizi geçirmemi önlemesi için doktor tarafından verilmişti. Kullanmaya devam ediyorum.”
Saneloc Yan Etkileri
Her ne kadar doktor kontrolünde kullanılsa da tüm ilaçların bazı yan etkiler oluşturma ihtimali bulunmaktadır. Bu durum kalp çarpıntısı problemi için kullanılmakta olan Saneloc isimli ilaç için de geçerli olmaktadır. Saneloc yan etkileri arasında şunlar bulunur;
- Baş ağrısı
- İshal
- Mide bulantısı
- Çarpıntı
- Sersemlik
- Yorgunluk
- Kabızlık
- Ellerde ve ayaklarda üşüme hisse
- Karın ağrısı
- Baş dönmesi
- Kâbus görme
- Göğüs ağrısı
- Karıncalanma hissi
- Aşırı uykulu olma ya da uykusuzluk sorunu
Saneloc Ne Kadar Süre Kullanılır?
Kalp çarpıntısı ya da aritmi gibi sağlık sorunları yaşayan kişiler için kullanılmakta olan Saneloc, mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu ilacı kullanmak zorunda olan kişiler Saneloc ne kadar süre kullanılır? sorusunun yanıtını merak etmektedir.
Ancak bu ilacın ne kadar kullanılması gerektiğiyle ilgili herkes için geçerli olan bir bilgi bulunmamaktadır. Bu ilacı kullanmanız gereken süreyi etkileyen faktörler arasında en önemlisi sahip olduğunuz sağlık sorununun ne boyutta olduğudur.
Daha basit sorunlar için bu ilacın kullanım süresi daha kısa olabilirken bazı durumlarda da daha uzun süreli bir kullanım gerektirebilir. Bu nedenle en doğru bilgiyi ilacı size tavsiye eden doktordan edinebilirsiniz.